Cum poti ajuta Batranii

Cum poti ajuta Batranii

Mergi in vizita
Batranii se simt singuri, chiar si cei care locuiesc in azile si centre de plasament. Viziteaza-i chiar si pentru cateva minute si vei fi surpins de modul in care le vei schimba ziua.

Provocati-i la jocuri vechi sau la jocuri de carti
Jucand jocuri vechi cu ei le vei trezi amintiri si ii vei face sa se simta tineri, ceea ce nu poate fi decat n lucru bun.

Gateste-le
Uneori batranilor le este greu sa gateasca si vor manca un sandwich sau cereale. Le poti gati ceva special sau poti gati mai mult pentru tine si la poti da si lor. Fara prea mare efort vei face un batran fericit.

Citeste-le
De multe ori batranii nu mai pot citi, intreaba-i daca au nevoie s le citesti ziarul sau sa le aduci o carte pe caseta.

Uitati-va la poze vechi
Amintiti-le lucrurile frumoase din viata lor aratandu-le poze vechi. Vei petrece un timp minunat in care iti vor povesti aventuri si intamplari fericite din trecut.

Ajuta-i la curatenie
Sunt locuri in care un batran nu poate ajunge sau este prea periculos pentru el sa se urce. De exemplu este greu pentru un batran sa dea praful jos de pe suprafete inalte.

Asculta-i
O nevoie de baza a omanilor este nevoia de atentie. Batranii au nevoie de cineva care sa ii asculte cu adevarat. In acest fel vei avea oczia sa afii si ce au nevoie si ce vor.